Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Jesmo li znali? » Izazove li protivnik razdvajanje među ljudima, tad on vlada i stvara daljnje izvanjske mogućnosti vezanja, primjerice kao vezanje čovjeka za vjerska pravila, rituale, dogme i kultove, istovremeno i za vlast, za potčinjene, za muža ili ženu, za djecu ili vrijednosti, za novac i imanje

Izazove li protivnik razdvajanje među ljudima, tad on vlada i stvara daljnje izvanjske mogućnosti vezanja, primjerice kao vezanje čovjeka za vjerska pravila, rituale, dogme i kultove, istovremeno i za vlast, za potčinjene, za muža ili ženu, za djecu ili vrijednosti, za novac i imanje

Sve sto vidiš, što te uzbuđuje, je tvoje ogledalo; ono obilježava tvoga čovjeka. Ne ideš li putem samospoznaje tad opažaš još samo reflekse svojega niskog ja i niskoga ja svoga bližnjeg. Nastaviš li tako, zapletat ćeš se sve više u moje i tvoje; potom ćeš razdvajati sebe od svoga bližnjeg. To je zakon ljudskoga ja. On glasi: “Razdvoji, veži, vladaj”.
Božanski zakon glasi: “Poveži i budi”. To znači, tko živi u povezanosti s najunutar- njijem, povezan je sa svim ljudima i bićima i sa svim životnim oblicima. On s njima tvori jedinstvo u Bogu koje ne poznaje razlike, budući da je sve sadržano u svemu, zakon života.
Zakon uzroka i posljedice koji je stvorio protivnik – “Razdvoji, veži i vladaj” – je zakon ličnosti, zakon jastva, koji poznaje samo sebe, nisko ja.

Protivnik želi razdvajanje i vezivanje. Ljudi se trebaju vezati za ljude i stvari, stvoriti posjed i vlasništvo da bi se tako ponovno došlo do onoga što razdvaja, to jest moje i tvoje. Tko je prisvojio najviše vlasništva vlada onima koji posjeduju manje.
Sotona je uzeo mač, i jedinstvo Zemlje podijelio na mnoštvo. S komadima, sa zemljama, načinio je vlast i vlasteline, bogataše, koji su od komada načinili svoje države.
To je podjela koja dolazi od sotonskog. Ja sam međutim došao da ponovno uspostavim jedinstvo zakonom ljubavi koji svakoga i sve ujedinjuje.
Granice ograničavaju i vode otvrdnjavanju. Potraju li granice duže vremena, tada narodi vjeruju da su međusobno razdvojeni granicama. Oni tad govore o različitim mentalitetima koji imaju malo zajedničkoga. Iz toga nazora budi se ravnodušnost i neprijateljstvo prema bližnjemu koji je po vječnim zakonima dio svake duše.
Izazove li protivnik razdvajanje među ljudima, tad on vlada i stvara daljnje izvanjske mogućnosti vezanja, primjerice kao vezanje čovjeka za vjerska pravila, rituale, dogme i kultove, istovremeno i za vlast, za potčinjene, za muža ili ženu, za djecu ili vrijednosti, za novac i imanje. Iz toga proizlazi kauzalni zakon u kome prebivaju svaki sebičan čovjek i svaka sebična duša sve dok ne izađu iz vrtloga ljudskoga ja i ne teže za božanskim koje povezuje i koje jest.

Odlomak iz knjige: Velika kozmička učenja ISUSA 
iz Nazareta

Svojim apostolima i učenicima
 koji su mogli shvatiti

Dato preko proročice za današnje vrijeme – Gabrijele

________________________________________________

Priredila: Ana Jurić

________________________________________________

Knjigu je moguće naručiti na:

Multimedijski centar Riječ – Zagreb 098/9425-777

Tvrdi uvez, 292 str.

Knjiga sadrži Apsolutna znanja za sve što bi čovjek trebao znati o sebi, zemaljskom i kozmičkom životu. Bog se objavljuje i daje sveobuhvatno znanje kakvo ovaj svijet još nije vidio.

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: