Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Analize i stručne analize » Naš komentar na objavu članka portala Dnevnik.hr: “Riječki svećenik nije htio krstiti dijete gay para: “Takve ljude Crkva ne odbacuje, no…”

Naš komentar na objavu članka portala Dnevnik.hr: “Riječki svećenik nije htio krstiti dijete gay para: “Takve ljude Crkva ne odbacuje, no…”

Citat:

“U ovoj situaciji najbolje je pustiti djetetu da odraste i da samo odluči kada bude veliko da li se želi krstiti”, rekao nam je zaključno (Velečasni Kristijan Zeba s riječkih Srdoča).”

Kakvo je to katoličko, vječno, ishitreno, licemjerno učenje: “znači kad dijete odraste onda je crkva spremna dijete istospolnih roditelja krstiti a sada ne?” Zašto sada ne, a poslije da – u čemu je razlika – zar samo zato što je odraslo i što bi ev. to samo željelo? Kad odraste i dalje je to čovjek začet umjetnom oplodnjom u jednoj od dvije istospolne osobe a što crkva ne prihvata i tumači kao grijeh. A što sa ostalom djecom koje roditelji katolika moraju krstiti? Zar ona ne bi trebala isto imati slobodu izbora kad odrastu?! Jedni mogu, a drugi ne mogu! Zašto? Licemjerje!

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/svecenik-nije-htio-krstiti-dijete-gay-para—739936.html


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: