Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Analize i stručne analize » Da li je istina danas uopće važna? Da li su etika, moral, pravda i sloboda u svom izvornom značenju uopće važni? Nažalost, istinu, etiku, moral, pravdu i slobodu preuzeli su pod svoje i određuju religijski i njihovi izvršitelji – svjetovni sustavi! Iako su istina, etika, moral,pravda i sloboda kozmičko božanske tvorevine, sustavi određuju što je istina, etika, moral, pravda ili sloboda!

Da li je istina danas uopće važna? Da li su etika, moral, pravda i sloboda u svom izvornom značenju uopće važni? Nažalost, istinu, etiku, moral, pravdu i slobodu preuzeli su pod svoje i određuju religijski i njihovi izvršitelji – svjetovni sustavi! Iako su istina, etika, moral,pravda i sloboda kozmičko božanske tvorevine, sustavi određuju što je istina, etika, moral, pravda ili sloboda!

Ako se netko zalaže za poštivanje izvorne istine, etike, morala, pravde i slobode, i ako pritom ima dokaze i argumente, on se odbacuje i sotonizira jer to nije sustavna istina, etika, moral i sloboda! On (ona) se prikazuje kao teoretičar zavjere i neprijateljem društva! Njega (nju) se svim medijskim i drugim sredstvima anatemizira, odbacuje, blati i isključuje iz društva. 

Kako izgleda ovaj svijet koji već stoljećima slijedi religijsko-svjetovnu istinu, etiku, moral, pravdu i slobodu najbolje pokazuje  o kakvim vrijednostima je riječ! Nažalost, većina se priklonila tim vrijednostima i odbacila one istinske vrijednosti koje svojim rođenjem svatko ima ugrađeno u sebi! 

Aris Kostadinov


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: