Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Analize i stručne analize » Kako izgledaju zakoni Svemira a kako zakoni religijskih institucija?

Kako izgledaju zakoni Svemira a kako zakoni religijskih institucija?

… za razmisliti …

Izvor fotografije: NASA

Svemir – red!

Svemir je savršen red u ljudskom, prirodnom, životinjskom i biljnom svijetu. Čitav kozmos nalazi se u jednom savršenom redu koji se temelji na Svjetlu i beskonačnom jedinstvu čitavog stvaranja.

Sve materijalno i nematerijalno ima svoj specifičan titraj – frekvenciju – informaciju – komunikaciju koji egzistiraju u kozmičkom jedinstvu savršenog reda. Znači, jedno je prožeto sa drugim. Jedno prožima drugo i nadopunjuje se – egzistira u svemirskom jedinstvu.

Religijske institucije – nered!

Religijske stvorile su opći nered u ljudskom, prirodnom, životinjskom i  biljnom svijetu. Temelj ljudskog djelovanja prožet je raznim religijskim vrijednostima koji za posljedicu ima nered, kaos u svim aspektima života i življenja. Ono što je imalo predznak Svijetla pretvorilo se u predznak Tame. Sve materijalno i nematerijalno pretvoreno je u svoju suprotnost – negativan titraj – frekvenciju – informaciju – komunikaciju – koji sada egzistiraju u neredu, kaosu.

Znači, svatko je protiv svakog! Intelektualna inteligencija zamijenila je Kozmičku inteligenciju, koja se bavi isključivo sobom.

Svemir – volja

Svemir je stvorio slobodu u kozmičkim razmjerima. Mikrokozmos se nalazi u makrokozmosu i obrnuto. Slobodna volja je sveprisutna u čitavom stvaranju. Svi aspekti života postoje u savršenom redu upravo radi slobodne volje kao odraz poštovanja i prihvaćanja svega ili svakoga u zajedničkom suživotu. Istinski kozmički život dao je slobodnu volju kao pretpostavku kozmičkih zakona koji prvenstveno poštuju kozmički red. Sloboda donosi jasnoću i poštovanje! Slobodna volja ne vrši na nikoga pritisak – ne prisiljava! Slobodna volja ništa ne skriva, ona djeluje u potpunoj harmoniji.  Slobodna volja je stvaralački čin beskonačnoga! 

Religijske institucije – volja

Religijske institucije stvorile su neslobodu u zemaljskim razmjerima. Iz savršenog reda stvorile su savršen nered. Svojim sebičnim i nezakonitim postupcima stvorili su vlastite zakone i zabrane koji ne dozvoljavaju slobodnu volju niti u jednom aspektu života – od biljaka, minerala, životinja do čovjeka. Sve je podređeno vlastitim interesima religijskih institucija čiji je nauk ugraviran u državne sustave, koji po tim vjerskim vrijednostima razvijaju sustave kao predloške za život.

Posvuda su prisutni aspekti –  nejasnoća, nepoštivanja, pritisaka, tajni. Kozmičkim zakonima suprotstavljeni su teološki zakoni – oduzeta je slobodna volja koja se pretvorila u prisilu i interes! (Ne)sloboda se uči i predstavlja kao Božja volja! Rezultat – svijet u kojem živimo postao je kaotičan! Svatko je protiv svakog – svi su protiv svih. 

Svemir – mudrost! 

Svemir je simbol svjetlosti! Božanska inteligencija je istovremeno odraz Božanske mudrosti. Kamen temeljac Božanske mudrosti je istina, koja se ne može tumačiti ovako ili onako – ona naprosto je – ona je nepromjenjiva. Ona u sebi sadrži osnovne elemente beskonačnosti: Jednakost –  odraz je sveopće povezanosti – ne postoje uzvišeni niti podčinjeni. Slobodu – koja u sebi sadrži jezgru pravednosti, prihvaćanja  i jasnoće. Mudrost gleda istinu iznutra, ona ne raspravlja – to je jednostavno Apsolutni kozmički zakon – nepromjenjiv. Istina je bitak, vječni zakon. Jedinstvo je čin apsolutne otvorenosti. Jedinstvo je čin zajedništva – gdje je jedan za sve i svi za jednoga. Bratstvo – pretpostavlja zajedništvo djelovanja čitavog stvaralaštva. Ono u sebi sadrži vječne zakone jednakosti, slobode i jedinstva, koji zajedno stvaraju međusobno povjerenje, odgovornost i suodgovornost. Ono je otvoreno i iskreno!

Religijske institucije – mudrost

Religijske institucije simbol su mračnosti temeljene na ljudskoj, teološkoj inteligenciji i istovremeno temeljeni na sebičnim partikularnim interesima. Kamen temeljac teološke inteligencije su obmane i laži koji istinu tumači i ovako i onako, prema potrebi. Teološka istina je uvijek promjenjiva i prilagodljiva vremenu i situacijama u kojima se nalazi. Teološka mudrost i inteligencija je ograničena i u sebi uvijek sadrži elemente nejednakosti gdje se naglašavaju uzvišeni i podčinjeni. U vjerskim institucijama ne postoji element slobode koji u sebi sadrži pravednost, prihvaćanje i jasnoću. Teološka mudrost i poimanje sve gleda izvana i površno – ona uvijek raspravlja, uvjerava, nameće.  Religijskim institucijama je nepoznat čin jedinstva, one ne njeguju transparentnost i otvorenost, već su vjekovima obavijene tajnama – navodno to Bog tako želi. Kod vjerskih institucija ne postoji božanska premisa “jedan za sve i svi za jednoga” – već samo, “svi za majku crkvu”!

Svemir – ozbiljnost

Božanska ozbiljnost u sebi sadrži Mir koji u sebi sadrži Božji Red, Volju i Mudrost. Mir pretpostavlja stvarni mir sa našim bližnjim, s našom okolinom, s čitavim stvaranjem. Taj mir je komunikacija s bitkom i čitavom beskonačnošću! “Mir sa bližnjim” znači – vidjeti ga tako da ga primamo u sebe i doživljavamo duboko u osnovi naše duše. “Mir sa svojom okolinom” znači – mir sa svim ljudima, s prirodom i svim stvorenjima. Sve to je jedan izraz jedne pozitivne i miroljubive komunikacije. Riječ “Mir” ima u sebi jedan veliki udah i uzdah , i jedan izdah svega onoga što je ljude opteretilo i time navezalo. Ozbiljnost obilježava otvorenost, suverenost, iskrenost i ozbiljnost.

Religijske institucije – ozbiljnost

Religijske institucije u sebi sadrže “nemir – nered, samovolju i intelektualnost”! One ne grade mir sa bližnjima, sa svojom okolinom, pogotovo ne sa čitavom beskonačnošću. Ne postoji pozitivna i miroljubiva komunikacija već samo interes i grabež! Religijske institucije opteretile su i navezale ljude na sebe djelujući putem laži, svojih izmišljenih tajni, neiskrenosti i neodgovornosti prema ljudima! Pogledamo li svijet danas koji je izgrađen isključivo na vjerskim svjetonazorima – vidi se samo kaos, strah i patnja!

Svemir – pravednost 

U svemirskim okvirima pravednost izrasta iz četiri principa  – jednakosti, slobode, jedinstva i bratstva. Pravednost odmjerava sve – da bi bila pravedna prema svakome i prema svemu. Njen temelj leži u stvaranju i održavanju mira na svim razinama stvaralaštva. Ta esencijalna pravednost jest – o njoj se ne raspravlja – ona je život sam u okviru kozmičkih zakona.

Prakticiranjem i ostvarivanjem kozmičke pravednosti postepeno se urasta u stvarne zakonitosti života putem kojih se tada otvaraju drugi zakoni života.

Svemir – religijske institucije

Religijske institucije ne priznaju principe – jednakosti, slobode, jedinstva i bratstva – što znači da ne priznaju ni pravednost koja se temelji na tim principima. Samim time ne priznaju ni temelj pravednosti – mir! Religijske  institucije stvorile su svoje temelje – dogme, sakramente, kultove – putem kojih provode svoju pravednost u kojoj nema jednakosti, niti slobode, pogotovo ne bratstva!

Religijske institucije svojim vjernicima sakrile su esencijalne principe života i zatvorile ih u teološke principe dogmi, sakramenata i kultova.

Aris Kostadinov


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: