Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Jesmo li znali? » Početak korizme u vojnim i policijskim kapelanijama

Početak korizme u vojnim i policijskim kapelanijama

Tko je lažov i manipulator:

Isus Krist, je Petru naredio kad je isukao mač kako bi Ga obranio: “vrati mač u korice jer tko se mača laća od mača će i poginuti!”

ili

Katolička i druge kršćanske koja imaju patronat nad vojskom i policijom i blagoslivljaju i slave mač – dakle ubojita sredstva!

Izvor: http://www.vojni-ordinarijat.hr/index.php/vijesti/pochetak_korizme_u_vojnim_i_policijskim_kapelanijama

Četvrtak, 27. 02. 2020.

Liturgijsko vrijeme korizme započelo je jučer, na Čistu srijedu 26. veljače 2020. Korizmeno razdoblje koje traje od Pepelnice do Velikog četvrtka (tj. mise Večere Gospodnje) vrijeme je i prilika za pozorno slušanje Božje Riječi, za obraćenje i za pomirenje s Bogom. Crkva nas posebno poziva da u ovome razdoblju posegnemo za duhovnim sredstvima koja pomažu naš rast u vjeri: molitva, post i dobra djela.

U kapelanijama Vojnog ordinarijata na Čistu srijedu – Pepelnicu vojni i policijski kapelani slavili su svete mise s obredom pepeljenja. Pepeo, koji je u Bibliji simbol pokore i tugovanja, posipa se na glave vjernika uz riječi svećenika: „Obratite se i vjerujte Evanđelju!“ ili pak „Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti.“ Kapelani su pozvali vjernike da se u vremenu korizme čiste od grijeha te da rastu u krepostima i kršćanskoj vjeri.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: