Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Crkva i proroštvo » Te figure mi nisu baš pouzdane

Te figure mi nisu baš pouzdane

Dosta mi je toga! Dosta mi je cijele te laži i obmane! Još kao mali slušao sam stalno: “glavari”, po kojima sam se trebao orijentirati. Danas sam odrastao, skoro 18 godina star, i idem u predzadnji razred gimnazije. Ali još uvijek se “glavari” citiraju i stavljaju mi se pod nos. Te figure mi nisu baš pouzdane. Jedni drže sa svojom Biblijom ovako, drugi opet onako.

Glavari tamo, glavari amo, – ništa ne vjerujem što kažu crkveni glavari. Pa oni su u svim vremenima govorili neistinu. Hoće međutim samo narod držati na uzdi kako bi plaćao. Za to upotrebljavaju Isusa, Mojsija i ostale proroke – ali samo njihova imena. To što su oni (Isus i proroci) savjetovali, oni (glavari) ne čine. U “Proroku” 13 kod stranice 48 prestao sam čitati jer mi sva ta “vjerska zvonca” ne interesiraju. Svaki čovjek crkve zvoni na svoj način kako bi napunio svoju kesu milodara. Ne od mene!

 

Na stranici 88 U “Proroku” 13 čitao sam dalje i mogu samo reći: Zagonetno je zašto se narod Crkve dade toliko zaglupljivati. Moja majka, koja je inače pametna žena, još uvijek misli da moram odavati počast crkvenim glavarima. Odlučio sam da poštujem sve ljude, i da svima dopuštam njihovu slobodu, također i u mišljenju. Ali počast ne odajem nijednom čovjeku, čak iako je prekomjerno bogat kao obje kršćanske crkve. Pa od čega se sastoji njihova imovina? Sigurno često od zadnjeg “dugmeta” članova što plaćaju, koji najvjerojatnije smatraju da se time mogu otkupiti od vječnog prokletstva. Kada bi Bog slao u vječno prokletstvo lažove, preljubnike, zločince, nasilnike, ubojice i još sve grješnike što hodaju okolo po svijetu, tada bi to bila duga povorka vječno prokletih. Sigurno bi je predvodili crkveni “glavari”. Jedna moja teta imala je običaj reći nešto drastično: Pakao je popločan popovima.

Ja sam slobodan mislilac. Vjerujem u Boga i znam da je on dobra snaga u svemu. Počeo sam se baviti i s Isusom. Ali na ljude se više neću orijentirati, niti biti pokoran bilo kakvim “glavarima” – pogotovo nikako što se tiče vjere.

Izvor: Brošura Prorok,
razgovor proročice i izaslanice Božje
sa stručnjakom katoličke i evangeličke teologije.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: