Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Jesmo li znali? » Hrvatski đakon silovatelj osuđen u Münchenu, vjernici ga i dalje podržavaju

Hrvatski đakon silovatelj osuđen u Münchenu, vjernici ga i dalje podržavaju

Izvor: https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatski-djakon-silovatelj-osudjen-u-münchenu-vjernici-ga-i-dalje-podrzavaju/2060592.aspx

Naš komentar:

Za katoličke vjerodostojnike i njihove sljedbenike jedan ljudski život

vrijedi 15000 eura i ništa više, pogotovo ako su u pitanju ženska bića

koja su za njih drugotna i potrebna samo u reproduktivnom smislu.

Normalan čovjek mora ostati zgrožen! Ljudi koji toleriraju i

podržavaju ovakav gnjusni zločin očito nemaju srca, morala i ništa

ljudskog, a da ne govorimo božanskoga u sebi – jer oni sebe tretiraju

božanskim zastupnicima.

Jadan je taj bog koga oni zastupaju!

 

Autor članka: G.D.

HRVATSKI katolički đakon iz Münchena danas je na njemačkom sudu osuđen zbog silovanja 15-godišnje tinejdžerice koja mu je bila ministrantica, javljaju njemački mediji. Đakon je prethodno priznao svoje zlodjelo.

Danas 66-godišnji đakon radio je u Hrvatskoj katoličkoj misiji u glavnom gradu Bavarske, a prošle je godine u svibnju ministrante poveo na izlet u Nürnberg. Tijekom tog izleta je i silovao 15-godišnjakinju, ona je sve ispričala roditeljima koji su pak slučaj prijavili policiji. Đakon je ubrzo uhićen i proveo je devet mjeseci u istražnom zatvoru, sve do današnjeg suđenja na kojemu je osuđen na dvogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od pet godina. Đakon je na sudu plakao i još jednom sve priznao.

Djevojčica je doživjela živčani slom i nalazi se u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa

Sudac je presudio i da hrvatski đakon mora djevojčici platiti 10 tisuća eura odštete, kao i uplatiti pet tisuća eura nekoj organizaciji koja pomaže ženama. Zabranjeno mu je da se sljedećih pet godina bavi poučavanjem djece. Sudac je đakonu poručio da je tinejdžerici, koju je godinama prije poznavao, uništio život, s obzirom na to da se ona već mjesecima liječi u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa od traume koju je doživjela zbog silovanja i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Odvjetnica tinejdžerice je na sudu izjavila da je njena klijentica dugo poznavala đakona i da mu je vjerovala, što je on na strašan način zlorabio. Bila je odlična učenica, a nakon silovanja je doživjela živčani slom. Sada je u psihijatrijskoj bolnici moraju i vezati jer se pokušava ubiti i nanijeti si tjelesne ozljede.

Đakon silovatelj se žalio što je smršavio u istražnom zatvoru

Prema pisanju medija, đakon je sve što se tiče njegove žrtve pratio s neizražajnim izrazom lica, dok je plakao kad je govorio o sebi. U jednom trenutku se čak ridajući požalio da je u zatvoru smršavio 17 kilograma te je izjavio da je općenito imao težak život.
U međuvremenu se oglasila i nadležna biskupija i otkrila da su na račun hrvatskog đakona došle i nove optužbe te da postoje sumnje da je odgovoran za seksualno zlostavljanje još jedne osobe, a optužuje ga se i za nasilan čin prema nepoznatoj trećoj osobi.

Znakovito je da Hrvatska katolička misija o silovanju 15-godišnjakinje nije obavijestila javnost, nego je slučaj postao poznat u javnosti zahvaljujući podizanju optužnice i izvještavanju njemačkih medija. I dalje je nepoznato kako se đakon silovatelj zove, a nadležna biskupija i Hrvatska katolička misija u kojoj je radio odbijaju medijima otkriti njegovo ime.

Vjernici Hrvatske katoličke misije ustali uz đakona silovatelja

Može se zaključiti kako je đakon silovatelj dobio prilično blagu kaznu za svoj gnjusni čin jer je po njemačkom zakonu mogao biti osuđen i na četiri godine zatvora. No s obzirom na nove optužbe, moguće je da će se uskoro opet naći i u zatvoru i pred sudom.

Ipak, ne treba se brinuti u vezi 15 tisuća eura odštete koju mora platiti. Prema pisanju njemačkih medija, suđenje hrvatskom đakonu za silovanje pratili su vjernici iz minhenske Hrvatske katoličke misije i to kao – moralna podrška đakonu. Dvojica hrvatskih katoličkih vjernika su nakon presude izjavili kako će đakonu rado posuditi novac da plati odštetu ako ga sam nema.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: