Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Analize i stručne analize » PROHUJALO S VIHOROM 2018. – ZAHTJEV(A)NA LJUDSKA PRAVA u 2019.

PROHUJALO S VIHOROM 2018. – ZAHTJEV(A)NA LJUDSKA PRAVA u 2019.

Dominik Petris

29.12.2018.

Teme i dogadjaji koji su zaokupljali javnost 2018.godine po naslovima u medijima:

Vojni uspon Rusije

Kamatne stope FED-a i raskol u američkoj „eliti“

Trgovinski rat protiv Kine

Povlačenje SAD-a iz Sirije i Afganistana

Projekt Sjeveroistočna Azija

Američka vizija svijeta

Ugovor o ukidanju projektila-INF

Energija

Ima li nade za izlazak iz začaranog kruga nečinjenja?

 

EU tržišta: Najgora godina od 2008.

image002

Gdje je zavjetni kovčeg?

Kovčeg saveza: Potraga za sadašnjom lokacijom

image004

Što se dade isčitati iz pobrojanih naslova?

To su načini na koje ljudi na ovoj planeti žele pod svaku cijenu održati kvantum energije potrebne za puko materijalističko preživljavanje a na račun bližnjih i planete Zemlje. Ti načini se mogu podvesti pod zajednički nazivnik: ljudska prava, po naslovima s atributima rata, raskola, mržnje, pohlepe, iskorištavanja bližnjeg…

Svi traže „svoja prava“, odnosno smatraju da su prava nepovrediva i da ih pod bilo koju cijenu (čitaj:silom) smiju ostvariti.

Pravo na ostvarenje naših želja u usporedbi znači da si uzimamo energije onoliko koliko smatramo da je naše pravo da pod bilo kojim uvjetima dođemo do cilja.

Međutim, prava podrazumijevaju i obveze činjenja (odnosno „nečinjenja“) kao suprotne polarizacije u kružnom toku energije.

Pojednostavljeno, ako nešto tražimo pod bilo koju cijenu, odnosno zahtjevamo životnu energiju u vanjštini za održivost provedbe naših ideja i želja u stvarnost kao protuučin moramo zauzvrat dati isti kvantum energije u nutrini. To je fizikalni zakon – energija se ne gubi već pretvara iz oblika u oblik.

Obzirom se radi isključivo o temi ostvarenja zahtjev(a)nih ljudskih prava odnosno o potrebnoj energiji za njihovo ostvarenje, želimo kroz analizu naslova pobrojanih na početku ovog članka, pobliže osvijestiti što se doista događa u tom lancu ostvarenja. Naslovi ukazuju na ratove, udruživanje u blokove energija s ograničenjima odnosno granicama, nečinjenje odnosno (ne) realizaciju planova u skladu s pozitivnim ciljevima čovječanstva a to su isključivo moralno-etički ciljevi utkani u rezolucije i zakone pojedinaca, država, religijskih institucija – globalno – čovječanstva kao gostujuće energetske cjeline na planeti Zemlja.

Interakcija između pojedinih čimbenika globalnog života u svemiru neupitno postoji.

Dakle, rezultat analize djelovanja čovječanstva kao globalnog partnera u ostvarivanju svojih prava (čitaj:zahtjeva) spram svega što je stvoreno i živi na planeti Zemlji, te šire u Svemiru pokazuje isključivost a ne interakciju.

Čovječanstvo zahtjeva. Čovječanstvo zahtjeva ako treba silom. Čovječanstvo se ne obazire na bližnjeg. Na Zemlju. Na Svemir. Usmjereno je samo na sebe, osvarenje svog cilja i kao upozorenje drugima u kružnom toku energije pokazuje mišiće: zveckanje oružjem, zlouporaba resursa Zemlje, prirode, Svemira i to mu se na koncu vraća istom mjerom. Što se sije to se žanje. Isključivo je usmjereno na načine kako ostvariti svoj cilj: porobiti što se porobiti dade.

Jedina varijabla u ovom procesu koja se „troši“ jest: vrijeme. Vrijeme nije dan, godina ili stoljeće već je to: rasploživ kvantum energije za život na osobnoj pa posljedično i globalnoj razini.

Praktično raspoloživo vrijeme s kojim se nešto može realno učiniti u svom životu je dan. Osobni dan. U njemu je satkana prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ukoliko ga koristimo za školovanje svoje duše po pozitivnim zakonitostima života to vrijeme eksponencijalno raste, umnožava se i daje plodove i uvećava naša „ljudska prava“.

Gdje se mogu naći upute? U Zavjetnom kovčegu Saveza za kojim se tragalo, ratovi se vodili zbog njega? Moguće. Ali što je bio sadržaj kovčega? Koja je to dragocjenost bila a da bi nam oplemenila duše?

Za početak – Deset Zapovijedi Božjih! Koje sve leže na samo jednom „rudniku zlata“ (ljudskim rječnikom)– Zlatnom pravilu: Ne čini bližnjem ono što ne želiš da se tebi čini ili Poštuj bližnjeg kao sebe sama. Pri tom su bližnji svi – cijelo Božje stvaranje, odnosno Oca odozgo!

Gdje se danas nalazi Zavjetni kovčeg? I što je uopće sadržaj Zavjetnog kovčega?

Svatko ima ljudsko pravo isključivo u skladu sa Zlatnim pravilom upoznati se sa sadržajem Zavjetnog kovčega!

Zavjetni kovčeg je blago Neba na Zemlji – zakonitosti života pretočene kroz ljudsku riječ u stvarnost da bi bile razumljive i uporabljive za proširenje svijesti i početak novog života u 2019.godini.

2018.godina je nužna za zaključak: otac odozdo, otac negativno polariziranih strujanja je na odlasku – dijele nas svega dva dana od datuma pisanja ovog teksta.

Novo doba ljudskih prava je tik pred vratima: za našim leđima je sve ono što je ispunjavalo patnjom naše živote – okrenuti se budućnosti Svjetla u našim životima je naše ljudsko pravo i obveza u 2019.godini.

U to ime poželimo si Novu 2019. ispunjenu i protkanu blagom Zavjetnog kovčega – Mir ljudima dobre volje u duši i srcima svih stvorenja i svega stvorenog.

Možda je najvažnija poruka svima nama za ostvarenje svojih ljudskih prava: Tko traži naći će, tko kuca otvorit će mu se!


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: