Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Crkva i proroštvo » Ostajem ateist sve dok Isus ne pobjegne iz ove Crkve

Ostajem ateist sve dok Isus ne pobjegne iz ove Crkve

vaga-pravednostiPismo 1.

Ja sam ateist i ostajem ateist sve dok Isus ne pobjegne iz ove Crkve. Možda će se on tada predstaviti kao Isus u koga poneki ateist polaže nade.

Smijem li Vama, proroku, odnosno proročici postaviti pitanje?:

Što držite o ateistima?

Pismo 2.

Indoktrinacija je vražja

Pročitao sam Prorok 13. Pišete o indoktrinaciji [str. 21/22?]. Iz vlastitog iskustva mogu reći: Indoktrinacija je vražja. Još kao mlad čovjek htio sam istupiti iz Crkve, ali su mi moji roditelji i djed i baka koji su svi bili strogo crkveni vjernici, doslovce otvorili pakao. Da sam onda istupio iz Crkve, više nikad ne bih smio posjetiti svoje roditelje ili vratiti se u roditeljsku kuću. Što mi je preostalo nego sudjelovati, takoreći “glumiti”?

Nakon smrti mojih roditelja istupio sam iz Crkve, ali me je indoktrinacija koja sije sumnju i strah, držala još dugo. Pročitao sam mnogo knjiga o Isusu, uvijek iznova držao sam se njegovih izreka i obraćao se njemu u molitvi kako bih se oslobodio nagovaranja što su mi godinama utuvljivali …

Sada se osjećam kao novorođen.

Pismo 3.

Bolje je postati ateist …

Kad sam na str. 26 u Proroku pročitao o krštenju dojenčadi podiglo mi se nešto zajedljivo:

Imam 23 godine. Roditelji su mi ateisti. Oni me nisu dali krstiti. Hoću li u školi posjećivati religioznu nastavu ili ne ostavili su mi slobodno. Mnoge sam godine patio jer nisam bio kršten. U katoličkoj religijskoj poduci koju sam posjećivao slušao sam stalno: Tko nije kršten, poslije smrti ne može doći u Nebo. – Iz toga sam zaključio da je takav čovjek vječno proklet.

Krštenje treba biti savez s Bogom, dakle nešto sasvim veliko. Kako je međutim s mladima koji su kršteni, a druge prebijaju na mrtvo? Kao npr. u Frankfurtu u nogometnoj groznici. Ili namjerno razarati imovinu drugih, ili muškarci, kršteni dakle, koji siluju djecu, ili kod župnika koji su djecu krštavali i krštene mlade zloupotrijebili i možda još uvijek to čine? Hoće li svi ući u Nebo jer su kršteni?

Ovo i slično zaokuplja me stalno. Postupno dolazim ipak do odgovora da je bolje postati ateist, kao što su moji roditelji, jer “igrice” s Bogom ili Kristom ne mogu prozreti. Jedno mi je postalo jasno, a to mi je moja pokojna baka dala: Ne čini ništa zlo, tada ti se neće zlo dogoditi.

Vjerujem da ona ima pravo. To je tako jednostavna rečenica. Ali ako je slijedim, tada sigurno nisam uzalud živio!

Pismo 4.

Drska prijevara građanina

Vaš Prorok je jako dobra stvar! Čitajući pretjerano sam se uzrujao. Ali sada barem znam na čemu sam.

Ne mogu vjerovati da i pored toga što sam izišao iz Crkve još uvijek svojim porezima indirektno podupirem Crkvu! Da moram plaćati poreze, razumijem, jer sam građanin ove zemlje. Kao takav hoću rado pridonijeti i tome da se u našoj zemlji radi ono što je dobro za sve, za društvo, za održavanje gradova i općina, uključivo i krajolik, okoliš itd.

Kada sam istupio iz Crkve, učinio sam to, među ostalim, da je više ne podupirem na bilo koji način. Vjerovao sam da je time sve obavljeno. Ozlojeđen sam što još uvijek – ali bez da me itko pita – plaćam Crkvu koja me ionako već mnoge godine iskorištavala, a da mi to nije ništa donijelo. U mojim očima to je drska prijevara građanina koji više ne želi s crkvama imati ništa, ama baš ništa.

S indirektnim porezom crkvama neću također održavati njihove crkvene zgrade i ostale velegrađevine. Što se mene tiče one mogu istrunuti. Pa Isus je rekao: Vi ste hram Božji. – Ne želim niti indirektno plaćati studij teologije mladim ljudima. koji bi se isto tako mogli prihvatiti nekog časnog poziva i svojim rukama zarađivati kruh za sebe i svoju obitelj. To, i sve ono što sada znam, ne želim!! Ne želim to sufinancirati i s time ne želim imati ništa …

Kako se samo može toj indirektnoj prijevari stati na kraj?

Pripremio Aris Kostadinov:

Iz “Proroka br 13” – Razgovor stručnjaka katoličke i evangeličke teologa sa proročicom Gebriele (Pisma su reakcija na objavljeni Prorok 13)


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: