Isključuje li vjera ljudska prava

Početna stranica » Analize i stručne analize » Izjave pape Franje koji je vodio u petak navečer jedan od najsvetijih obreda katoličke liturgije, Križni put koji tradicionalno ide oko Koloseuma, jednog od zaštitnih znakova Rima.

Izjave pape Franje koji je vodio u petak navečer jedan od najsvetijih obreda katoličke liturgije, Križni put koji tradicionalno ide oko Koloseuma, jednog od zaštitnih znakova Rima.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/papa-smrti-migranata-ratovi-i-skandali-u-crkvi-su-sramotna-djela-ali-isus-ih-treba-oprostiti/963665.aspx

Fotos: AntenaZadar

UnknownPapa: Smrti migranata, ratovi i skandali u crkvi su sramotna djela, ali Isus ih treba oprostiti.
Papa je osudio “svakodnevno prolijevanje krvi nedužnih – žena, djece, imigranata, progonjenih ljudi” kao i sebičnost i pohlepu. Govoreći o nedavnim vatikanskim skandalima također je tražio oproštaj za sve svećenike koji nisu ispunili svoje zadaće.

Pitamo sve koji imaju uključeno objektivno razmišljanje, svejedno jesu li vjernici ili nisu: kako tražiti oprost ako nije bilo ili nema iskrenog čina pokajanja. Čin iskrenog pokajanja bi bio prihvatiti Isusov nauk i ukloniti svoj koji je potpuno suprotan Isusovom. To bi sasvim kratko i pojednostavljeno bilo slijedeće: Ukloniti rituale, sakramente, dogme, i poganske kultne tradicije ukalupljivanja ljudske svijesti koje ograničavaju slobodu življenja.

Iskren čin pokajanja bio bi odreći se svega materijalnog što je njegova crkva stekla na krvavim zločinima učinjenih milijunima ljudi po čitavom svijetu. Iskren čin pokajanja bio bi zatražiti oprost i od svih tih žrtava koje su na stravične načine mučene i potom lišene života. Iskren čin pokajanja i žaljenja za učinjenim bio bi – voditi svoje svećenstvo u potpunoj skromnosti, bez skupih, svilom prožetih talara, bez grandioznih crkvi i njihovih kraljevski uređenih odaja.

Očito da bi bio prevelik zalogaj za papu Franju i njegove uzvišene biskupe i kardinale slijediti Isusa iz Nazareta i Njegov nauk koji se temelji na istinskoj univerzalnoj ljubavi prema svima i svemu.

Zato je Franjin poziv Isusu iz Nazareta za oproštenjem čista floskula. Osuđivanje prolijevanja krvi nedužnih u svijetu, a s druge strane govoriti o vatikanskim skandalima i tražiti oprost za svoje svećenstvo ogrezlo u tim skandalima čisto je izrugivanje Bogu i nepoštivanje temeljnih božanskih zakonitosti: Deset božjih zapovijedi i Isusova govora na Gori”


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: